Weekly News

Tre forrygende teaterforestillinger

Inspiration til tre spændende forestillinger i 2018.

West Side Story


En af forårets helt store forestillinger bliver den ikoniske musical ”West Side Story”, der sættes op på Aarhus Teater i samarbejde med Aalborg Teater. Med Leonard Bernsteins musik og Stephen Sondheims sangtekster har ”West Side Story” siden premieren i 1957 på Broadway vist sig som en af de mest slidstærke og elskede i musicalens Hall of Fame.

Scenen er sat med to rivaliserende ungdomsbander i gaderne i New York. Men omdrejningspunktet er kærlighedshistorien mellem Tony og Maria, der elsker hinanden på tværs af etnicitet og ondt blod – en kærlighed, der får fatale følger. Det er en moderne og modig fortolkning af den klassiske love story mellem Romeo og Julie.

Musicalen byder på en række vidunderlige og tidløse sange som ”Maria”, ”America”, ”Tonight”, ”Something’s Coming” og ”I Feel Pretty”, der alle synges på dansk.

Det er første gang i ti år, at de to store jyske landsdelsscener Aarhus Teater og Aalborg Teater forener kræfterne, og ”West Side Story” bliver en af de største musicalopsætninger i de to teatres historie.

Rollerne som Tony og Maria indtages af Aarhus Teaters Mathias Flint og sopran Isabel Schwartzbach. Med instruktør Rune David Grue og scenograf Karin Gille lover Aarhus Teater sammen med Aalborg Teater et musicalshow, der bliver ”friskt, frækt og fuld af energi og lyst”.

”West Side Story” spiller på Aarhus Teater i perioden den 23. marts til 12. maj og begynder spilleperioden på Aalborg Teater i august 2018. 


Maskerade

En af Ludvig Holbergs store klassiske komedier kan opleves i en ny og moderne version i Skuespilhuset og når stykket tager på turné til landets store byer.

Maskerade er en klassisk fortælling om generationsopgør, hvor ungdommelig kærlighed står over for forældrearrangerede ægteskaber. På maskeraden opstår den vilde forelskelsesrus, der giver anledning til forviklinger og uorden. Alle vil af sted: de unge mennesker Leander og Leonora, deres tjenere Henrik og Pernille, og Magdelone, Leanders mor. Kun Leanders gamle far Jeronimus holder stædigt fast i, at maskerade er amoralsk lystsluppen galskab.

Stykket er en hyldest til maskeraden, som blev forbudt i 1724, samme år som stykket er skrevet. Modstanderne mente, at maskerader var fester, der gav anledning til usømmelige elskovsintriger. Holberg derimod mente, at det moderne frie Norden var hævet over den slags, og at enhver frit måtte udstede kærlighedserklæringer, som de ville. Samtidig så Holberg maskeraden som en filosofisk leg, hvor der for en tid ingen forskel var mellem høj og lav, og herre og tjener.

Man kan forvente gakket leg og løssluppen slapstick i denne Maskerade, der er iscenesat af Herbert Fritsch – en af tysk teaters mest prisbelønnede instruktører.

På scenen kan man bl.a. opleve Jens Jørn Spottag, Tammi Øst, Peter Plaugborg, Lila Nobel og Morten Hee Andersen.

Maskerade spiller på Det Kgl. Teater Skuespilhuset nu og frem til den 28. februar 2018. I perioden den 8.-21. januar 2018 besøger forestillingen landets store byer. 


Med hovedet i himlen og fødderne på jorden

De to topmusikalske kunstnere, Susanne Breuning og Anne Karin Broberg tager publikum med på en både morsom og rørende rejse med kabaretforestillingen ”Med hovedet i himlen og fødderne på jorden”.

Stykket handler om livet efter de 50 år, og det går ikke stille for sig. To veninder mødes hos den ene på landet. Snakken begynder – som altid – om ganske almindelige ting, men efterhånden er det ikke småting, der vendes af de to voksne kvinder i deres bedste alder.

Publikum kan genkende sig selv, når forestillingen tager oplevelser fra hverdagen under kærlig, ærlig og ikke mindst humoristisk behandling. Det hele serveres med forrygende sang og musik.

”Med hovedet i himlen og fødderne på jorden” kan noget så sjældent som at kombinere det rørende og smertelige med humor og sjov. Men det er heller ikke hvem som helst, der står på scenen.

Både Susanne Breuning og Anne Karin Broberg er nogle velbevandrede damer ud i kabaret- og musikforestillinger. De er begge garvede sangerinder og skuespillerinder. Anne Karin Broberg har vundet Årets Dirch 2017 ved Revyernes Revy og Susanne Breuning fik prisen Årets Entertainer bl.a. for hendes medvirken i ”Med hovedet i himlen og fødderne på jorden”.

Forestillingen er instrueret af Louise Schouw, mens teksten er skrevet af Susanne Breuning og Anne Karin Broberg selv. Thomas Pakula sidder ved pianoet.

”Med hovedet i himlen og fødderne på jorden” spiller på scener i København og rundt om i landet nu og til og med den 15. april 2018. 

Del

Journalist

Anne-Mette Klausen

Andre artikler