Weekly News

Sjov med Smartphone


Mobilsjov i Sommerland Sjælland

Landets eneste forlystelsespark, der for alvor har taget mobilteknologien til sig, hedder Sommerland Sjælland og ligger tæt på Nykøbing Sjælland, Rørvig og Sjællands Odde. Her kan du med sommerlandets app installeret på din mobiltelefon, fjernstyre parkens mange forlystelser, og få dem til at gøre, præcis, hvad du vil. Og når sommerlandet åbner den 14. maj, er der mange flere muligheder, end der plejer at være. I år åbner parken nemlig et helt nyt vandlegeland, der gør mobilen til et must. Du kan for eksempel prøve at styre og affyre sørøverskibets fire vandkanoner mod søens kanopadlere – hvis du da ikke hellere vil lave kanonnedslag i søen med Sorte Berta.

Begge aktiviteter giver dig en rigtig god chance, for at give søens kanopadlere en rigtig våd oplevelse, mens du selv sidder tørt og godt og følger med i livebillederne på din mobiltelefon.

Der er mulighed for et rigtig godt grin! Hvis du er mere til det tørre element, er der også en række oplevelser, der vil få dig og de andre gæster til at spærre øjnene op. Hiv for eksempel mobilen frem og åben for gassen i kæmpevulkanen. Det får den til at spy meterlange flammer op mod himlen! Er du i det mere fredsommelige hjørne kan du – igen ved hjælp af din mobil – udløse et måltid mad til både kaninerne på Kaninøen og gederne i klappefolden. Dyrene vil elske dig for det!

Det hele foregår på den måde, at du inkluderet i indgangsbilletten får 25 såkaldt ”nuggets”, som overføres til din mobil.

Efterhånden som du kommer til de mobilstyrede aktiviteter, betaler du så for brugen med dine ”nuggets”. Og selvfølgelig kan der købes flere, hvis du løber tør, og lige skal give en kanopadler eller en anden uskyldig gæst et skud vand mere!

Det allerbedste er, at morskaben ikke slutter, når du forlader sommerlandet, fortæller direktør Kåre Dyvekær.

– Flere af forlystelserne – for eksempel vandkanonen TeleSplash – kan styres hjemmefra, og man kan så via webkameraet i vores app følge med i hvem, eller hvad man rammer. Det er en mulighed, der strækker oplevelsen lidt længere, og som mange af vores gæster synes er rigtig sjovt.Skattejagt med mobilen

Geocaching er skattejagt for hele familien. Ved hjælp af en GPS-modtager eller en app på din mobiltelefon (koste omkring 60 kr.), kan du finde frem til massevis af hemmelige skatte via GPS-koordinater. Skattene er spredt over hele verden – og over hele Danmark, så der er nok at gå i gang med for hele familien!

Rent praktisk fungerer geocaching på den måde, at skattekisterne er gemt af andre brugere. De kan indeholde legetøj, klistermærker eller andre ting til børn. Når man har fundet frem til skatten, må man tage en af tingene i kisten og bytte den ud med en ting, man selv medbringer. Ud over selve skatten findes der også en lille logbog, som man er velkommen til at skrive i. Geocaching er de seneste år blevet meget populært, og ses af mange som en sund og hyggelig måde at være sammen på. Dertil kommer, at kombinationen af mobilteknologi og naturoplevelser er en oplagt måde at lokke hele familien med ud i naturen på. Når man først er kommet i gang, glemmer man let tiden og bliver bidt af at være den, der finder skatten først, eller finder en af de rigtigt godt skjulte skatte, som man faktisk skal kæmpe lidt for at finde.

Men geocaching handler ikke kun om frisk luft og konkurrence. En stor del af glæden er også at se nye steder i storbyer og på landet, som man måske ellers ikke var kommet forbi. Geocaching er desuden en billig aktivitet. Det eneste, der kræves er en app til download og små-ting, der kan byttes med i skattekisten. Læs mere om geocaching på det officielle website www.geocaching.comGiv de andre det kolde gys

I Labyrinthias vand-labyrint skal du finde vej til midten og ud igen - uden at blive våd. Det lyder måske nemt nok, men hør så lige her: Vand-labyrinten har et samlet areal på 2.000 kvadratmeter, gangsystemet er 400 meter langt, og for at du ikke skal kunne snyde, er der plantet 900 kæmpe-roser, som udgør labyrintens vægge. Dertil kommer, at du rundt i gangsystemet skal igennem 12 såkaldte vandporte.

Vandportene har form som buer, og de sender med jævne mellemrum en tåge af iskoldt vand ned over de måske vildfarede labyrint-vandrere. Og her kommer så drillepindenes favorit: Det er nemlig muligt at sætte sig på lur, og med sin smartphone åbne for vandet, når far og mor, kæresten eller en hvilken som helst anden gæst passerer igennem! Sidste år besøgte knap 18.000 gæster labyrintparken, der ligger tæt på Himmelbjerget i landsbyen Rodelund. En stor del af dem forvildede sig ind i den hjerteformede vand-labyrint, som ud over de indbyggede overraskelser byder på oceaner af smukke, velduftende roser. Her kan nævnes navne som Louis Bugnet, Rosa Rugosa og Thérése Bugnet, hvor sidstnævnte gør det helt umuligt at se, hvor man er – den bliver halvanden til to meter høj og er halvanden meter bredden. Det siger sig selv, at duften i vand-labyrinten ikke lader noget tilbage at ønske.

Skulle der alligevel være et enkelt uopfyldt ønske tilbage, er der såmænd også råd for det. I midten af vand-labyrinten findes der nemlig en ønskebrønd, hvor du kan kaste en mønt i og håbe det bedste.

Labyrintparken åbner 23. april og den gratis App til vandportene kan downloades til iPhone fra ”App Store” eller til Android fra ”Google Play”.

Del

Journalist

Frank Ulstrup

Andre artikler