Weekly News

På fire hjul ned gennem Europa

Sommeren i Europa kan nydes på mange måder. En af vores foretrukne rejseformer er stadig bilen – frihed på fire hjul.

Når danskerne vælger at pakke bilen og tager på bilferie i Europa, skyldes det oftest dels ønsket om at være fri for besværlighederne og ventetiderne ved at rejse med f.eks. fly, og dels den skønne frihed og fleksibilitet, når man er nået frem til destinationen. Når man vælger det frie liv med motor- og landevejene som hovedåre til sommerferiens oplevelser, kan man snildt transportere sig rundt i naturen eller byerne sammen med familien, kæresten eller vennerne.

Men bilturisterne er ikke noget ens folkefærd. Nogle foretrækker at holde sig til en forudbestemt plan, der går lige til campingpladsen, feriehuset eller hotellet i storbyen, mens andre hellere vil holde mulighederne helt åbne, så man beslutter sig lidt hen ad vejen. På en bilferie skal man heller ikke nødvendigvis ræse afsted for at nå hurtigst muligt frem, men måske tage afstikkere på vejen og få uventede oplevelser med på vejen. Vær i øvrigt omhyggelig med at holde rigeligt med pauser og planlæg overnatning i stedet for at køre til langt ud på natten.

Når du tager på bilferie, er der naturligvis en række vigtige ting, du skal huske at have styr på, inden du bakker bilen ud ad garagen og kører mod motorvejen:

• Servicetjek af bilen: Tjek lygter, olie og lufttryk i dækkene m.m.

• Husk at medbringe dit pas, kørekort samt bilens registreringsbevis.

• Det er selvfølgelig en god idé at medbringe et vejatlas, gps eller smartphone med vejviser.

• Medbring desuden en førstehjælpskasse, advarselsvest og glødelamper. Det er lovpligtigt at medbringe i flere lande.


Fem forslag til kør-selv-ferie i Europa:

Toscana, Italien: Stedet for den perfekte familieferie midt mellem vinmarker og varieret natur. Regionen har i århundreder tiltrukket alverdens kunstnere, der har suget inspiration til sig. Et perfekt rejsemål for dem, der gerne vil nyde hvert sekund af tilværelsen.
Antal kilometer: Ca. 1.780/18-19 timer.

Istrien, Kroatien: De senere år er dette blevet et af danskernes nye yndlings feriemål, og landets nordlige halvø er bestemt et besøg værd med sin uspolerede natur, fascinerende byer og naturligvis Adriaterhavets krystalklare bølger. At Kroatien er et billigt land at holde ferie i, gør heller ikke oplevelsen mindre positiv.
Antal kilometer: Ca. 1.650/17-18 timer.

Provence, Frankrig: Provinsen i hjertet af Sydfrankrig mellem Middelhavet, Alperne og Rhône-floden er en unik rejse blandt slotte og vingårde i idylliske rammer. Udover de storslåede landskaber tiltrækker millionbyen Marseilles også bilturister fra hele Europa.
Antal kilometer: Ca. 1.730/19 timer.

Andalusien, Spanien: Spaniens sydligste region er for dem, der gerne vil garanteres et solrigt og varmt klima. Med 300 årlige soldage er regionen yderst populær som rejsemål for alle rejsende med maleriske bjerglandsbyer, lækre strande mod både Middelhavet og Atlanterhavet samt kulturelle knudepunkter som Andalusiens hovedstad, Sevilla.
Antal kilometer: Ca. 2.925/30 timer.

Bayern, Tyskland: Der findes næppe en mere idyllisk og smuk køretur gennem det bayerske landskab ved Alpernes fod. Både arkitektonisk, historisk og naturmæssigt er Tysklands sydligste delstat med München i midten helt uovertruffen.
Antal kilometer: Ca. 1.050/11 timer.

Del

Journalist

Jørn Sørensen

Andre artikler