Weekly News

Oplevelser og aktiviteter med krop og sjæl

Det er vigtigt at være aktiv, og kan man få oplevelser med, er det en ekstra gevinst. ”Motorvejsløb 2016 Silkeborg” er en oplagt mulighed.

Det skal være et eventyr at gå, løbe eller cykle på strækningerne, og tiden er overhovedet ikke det afgørende.

Der er mange muligheder for at holde sig aktiv, men når man når en vis alder, er der ofte andet end det rent fysiske, der tæller. Heldigvis er der mange arrangementer, der tilbyder kombinationen af aktiviteter og oplevelser. Hermed bliver det lettere at komme ud ad døren og samtidig bliver det oplagt at kombinere aktiviteterne med familie eller venner.

Et af disse arrangementer kunne være DGIs ”Motorvejsløb 2016 Silkeborg”, der foregår i weekenden den 10.-11. september i forbindelse med åbningen af Silkeborg motorvejen.

”Danmarks største vejfest” kaldes en del af arrangementet også, hvor der er fest og musik med videre.

Det er netop fokus på det festlige og muligheden for, at alle kan være med, uanset alder, der er i højsædet, fortæller Flemming Johannsen, der er løbskoordinater for løbet.

– Vi forventer, at der kommer rigtig mange seniorer til arrangementet, fordi der er flere discipliner og distancer, hvor alle kan være med. Der er både walk, korte/lange løb og cykelruter samt ”rullende discipliner”, hvor man kan køre lige så langsomt, man har lyst til. Der er helt sikkert også mange, der vil tage børnebørnene med på en hyggelig dag i herligt spektakulære omgivelser, som man ikke kan komme til på helt sammen måde, når først bilerne tager over på motorvejen, siger han.

Det er ikke første, men faktisk tredje gang, at man benytter indvielsen af strækninger på Silkeborgmotorvejen til disse herlige aktivitetsarrangementer, fortæller Flemming Johannsen.

– I 2012 var der indvielse af motorvejsstrækningen omkring Funder Ådal, og i 2014 indviede man første del af Silkeborgmotorvejen med kulturelle begivenheder og motionsarrangementer. Der var rigtig mange mennesker til begge arrangementer, så vi har også store forventninger denne gang, hvor ambitionen er at samle omkring 20.000 deltagere over to dage, siger han og tilføjer, at efter løbet er der mulighed for at hygge sig sammen med venner eller familie på stævnepladsen, hvor der kan købes forplejning og blandt andet lyttes til jazzmusik.

Alle disciplinerne starter umiddelbart før den 300 meter lange overdækkede strækning af motorvejen, hvorefter man bevæger sig igennem tunnellen. Det finder man vist ikke særlig mange andre steder end under Storebælt herhjemme.

– Det bliver en helt unik oplevelse, når 3.000-4.000 løbere eller ”walkere” samtidigt bevæger sig ind

igennem tunnelen. Og når de kommer ud igen, er det med lodrette vægge omkring sig, inden de ser den fantastiske udsigt over Gudenåen og Silkeborgsøerne. Derefter går det op over højbroen gennem Nordskoven med udsigt direkte til trætoppene.

Historien om Silkeborgmotorvejen har, ifølge Flemming Johannsen, været lang og til tider kontroversiel, inden den i år står færdig.

– Den første strækning åbnede før tid i 2014, og den resterende del, som åbner til september, er på grund af den overdækkede del, en af de dyreste motorvejsstrækninger, der nogensinde er anlagt i Danmark. Vejføringen tager hensyn til den smukke natur i området, og selvom den løber tæt forbi Silkeborg by, så er der nok i dag en større accept af den, end der var tidligere. Det var en meget lang proces og noget roderi, men det er endt som en ret god historie, og nu skal vi fejre det med motion og aktiviteter til september, siger han.

Flemming Johannsen understreger, at det er oplevelsen og festen, som er det afgørende, ikke tempoet. Der er mulighed for motion og oplevelser for alle, og man kan komme, som man vil.

– Det skal være et eventyr at gå, løbe eller cykle på strækningerne, og tiden er overhovedet ikke det afgørende. Det afgørende er derimod, at man kan nyde det sammen i lige det tempo, som passer en. Jeg er sikker på, at mange seniorer vil finde vej til Motorvejsløb 2016 og cykle, gå eller løbe i selskab med andre og nyde naturen og omgivelserne – såvel som aktiviteterne bagefter, siger han.

”Motorvejsløb 2016 Silkeborg” er kun en af mange muligheder for at komme ud og være aktiv. Kombinationen af fysisk aktivitet og oplevelser i selskab med andre er en vældig god måde at få motion på, mens man hygger sig. Det er bare at komme i gang.

Læs mere om Motorvejsløb 2016 Silkeborg på www.motorvejsløb.dk

Del

Journalist

Jens Kisker

Andre artikler