Weekly News

Kim Siestø Murermester, Ejer/Adm. Direktør i entreprenør-firmaet Kim Siestø. BOLIG

Naturlig isolering med hamp og kalk

Murermester og entreprenør-firmaet Kim Siestø A/S har etableret et nyt forretningskoncept, Hemp Eco Systems Danmark, der anvender det bæredygtige bygge- og isoleringsmateriale HES-mix – en blanding af hamp, kalk, mineraler og vand.

Det er et helt naturligt og genbrugsvenligt materiale, som kan bruges til at bygge og isolere nye og eksisterende bygninger. Materialet har været kendt i andre europæiske lande i mere end 20 år og er gennemtestet, men altså nyt i Danmark. HES-mix fungerer som en termisk fugtregulator, der er i stand til både at tilfredsstille behovet for sundt indeklima, lønsomt byggeri/renovering og respekt for miljøet.

– Vi får mange henvendelser vedrørende mulighederne med hamp og kalk som bygge- og isoleringsmateriale, især efter vores reception på ejendommen Tingvej 9, som vi netop har isoleret med HES-mix. For at dokumentere materialets store fordele har vi investeret i sensorer i isoleringen til at monitorere indeklimaet, herunder luftfugtighed og temperaturer, fortæller direktør Kim Siestø.

Del

Journalist

Kirsten Brandenborg

Andre artikler