Weekly News

Mentaltræner Karsten Lillelund fra Coachmaster. INTERESSER

Mentaltræning kan forbedre dit spil

Hvad er det, mentaltræning kan?

– Det kan flytte vores fokus og få tanker og følelser til at samarbejde på en måde, så vi opnår det, vi ønsker. Det drejer sig overordnet om at lære at fokusere på det, man vil, i stedet for på det, man ikke vil. Hvis jeg siger ”du må ikke tænke på en giraf”, så er det lige præcis, hvad du gør. Hvis du tænker ”jeg må bare ikke kikse og slå bolden i roughen”, så er der en stor sandsynlighed for, at du kommer til at gøre netop det.

Hvordan træner man mentalt?

– Det kan man gøre ved forskellige visualiseringsøvelser, der ikke kun handler om at se det for sig, men i ligeså høj grad om at mærke og høre, hvordan et godt golfslag for eksempel føles og lyder. Det drejer sig om at træne sin kropsfornemmelse - hvordan mærkes et godt golfsving i kroppen, og det er der en række redskaber til.

Hvad er typiske problemer for golfspillere?

– Det kan være elitespilleren, der føler sig presset til at præstere i forhold til sponsorer og derfor bliver nervøs og usikker. Det sætter sig som en anspændthed i kroppen og forhindrer, at han kan spille sit bedste. Det kan være amatørspilleren, der er i tvivl hver gang han slår og derfor aldrig fokuserer fuldstændigt, eller det kan være problemer med at styre sin irritation over sit spil på banen.

Hvad vakte din interesse for metaltræning?

– Jeg svømmer med hvide hajer og har dykket i grotter på dybt vand, og der finder man ud af, hvor vigtigt det er at kunne kontrollere sin mentale tilstand og fokusere på det, du skal. En hvidhaj kan for eksempel aflæse dit hjerteslag på tre meters afstand, og hvis den registrerer hurtige hjerteslag og angst, kan den gå efter dig som et bytte.

Fakta

Mentaltræner Karsten Lillelund fra Coachmaster arbejder mest med sportsudøvere, men også erhvervsfolk og private.

Del

Journalist

EMP

Andre artikler