Weekly News

Man spiser da østers?

Østers. For nogle en delikatesse – for andre en udfordring. Ifølge Line Munk Damsgaard fra Landbrug & Fødevarer, er der dog god grund til at nyde disse luksusskaldyr.

Hvad er østers?

Østers hører til fisk og skaldyr, som vi generelt spiser alt for lidt af her i Danmark. Overordnet set indeholder de ikke særligt mange fedtsyrer og de er meget lave på energi. Så ældre mennesker, der skal passe på med underernæring, vil ikke kunne hente mange kalorier hjem ved at spise østers.

Hvorfor spise østers?

Til gengæld indeholder østers en del mineraler: Zink, der er vigtigt for vores immunforsvar og jod, der udover at have indflydelse på immunforsvaret også er med til at regulere stofskiftet. Og så indeholder de en del kalcium, som er vigtigt for vores knogler – ikke mindst blandt ældre.

Er østers farlige?

Vi har et stærkt sikkerhedsnet under vores fødevarer i Danmark, så der er som udgangspunkt ikke fare ved det vi spiser og drikker, blot det håndteres korrekt. Østers skal lugte frisk som havet og kasseres ved det mindste strejf af ”mislugt”.

Og så er det bare at nyde dem. Eller prøve på det. 

Del

Journalist

Rikke Kokholm

Andre artikler