Weekly News

Kun en tåbe respekterer ikke solen

Hud og hår er steder, der bliver hårdt ramt af solens stråler, så derfor giver det rigtig god mening at passe på, når sommeren er over os.

De fleste er godt klar over, at selvom det er rart og dejligt med høj sol i en lang og varm sommer, så er der al mulig god grund til at passe på ikke at få for meget af den. Konsekvenserne kan i værste tilfælde være årsag til hudkræft, men også mindre kraftig påvirkning kan udtørre og genere huden.

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag solkampagnen med tre gode solråd, som man altid bør huske på i sommermånederne:

1. Skygge: Pas især på mellem kl. 12.00 og 15.00, hvor solens uv-stråling er kraftigst.

2. Solhat: Husk hatten og tag tøj nok på. Hvis du ikke er i skygge tidligt om eftermiddagen, så sørg for at tage en solhat på og langærmet T-shirt på.

3. Solcreme: Beskyt altid huden med en god creme. Hud, som ikke er dækket af hat eller tøj, skal dækkes af solcreme. I Danmark rådes til at bruge faktor 15, mens det i syden er fornuftigt med faktor 30.


Også håret påvirkes af solen, så der er også god grund til at passe på øverste etage. Ifølge eksperter bliver håret udpint, udtørret, det knækker og mister sin glans. Eksperter har udarbejdet en liste på fem gode sommerråd:

1. Brug hårprodukter med uv-filter. Det gælder både shampoo og lotion.

2. Hold håret fugtigt så ofte som muligt med fugtgivende shampoo, lotion eller olie.

3. Giv gerne håret en hårkur to gange om ugen hele sommeren. Det hjælper til at holde håret sundt og modstandsdygtigt.

4. Skyl håret under bruseren efter badeturen. Både saltvand og swimmingpoolens klorvand er hårdt mod håret.

5. Dæk til med en solhat eller andet, der kan give håret lidt pause fra solen et par timer om dagen.

Del

Journalist

Jørn Sørensen

Andre artikler