Weekly News

Keld Heicks opskrift på det gode seniorliv

At have travlt med musikken og at være tæt på børn og børnebørn er det, musikeren Keld Heick sætter allermest pris på i sit seniorliv – som faktisk ikke er ret senioragtigt, når det kommer til stykket.

Vi elsker det, vi laver, og vi elsker at have travlt. Min egen teori er, at det er med til at holde os unge.

Den kendte dansktop musiker Keld Heick udtalte i sin pure ungdom, at når han blev 30, ville han være for gammel til at stå på en scene. Den udtalelse har han måttet æde i sig mange gange siden, for i dag er både han og konen Hilda Heick begge 69, og de står stadig på scener over alt i landet. Cirka tre gange om ugen er parret ude at optræde – oftest til ældrearrangementer af den ene eller den anden slags – og de nyder det.

– Vi elsker det, vi laver, og vi elsker at have travlt. Min egen teori er, at det er med til at holde os unge, siger Keld Heick, der i 1966 grundlagde orkestret The Donkeys, der mest forbindes med landeplagerne ”Ved landsbyens gadekær” og ”Vi skal gå hånd i hånd”.

Sammen med Hilda Heick har han siden 1981 turneret land og rige rundt med tusindvis af optrædener. De to har også en lang række pladeindspilninger bag sig og har desuden optrådt sammen i diverse revyer. For få år siden kom Keld Heick så igen til at sige noget til ugebladene, som han ikke helt kunne holde. Dengang gik overskrifter på, at Keld og Hilda havde udgivet deres sidste plade – der var ikke længere økonomi i den slags, lød det. Men, men. I dag er der alligevel kommet én plade til, og Keld Heick er blevet mere varsom med sine udtalelser.

– Jeg tror, jeg vil nøjes med at sige, at man aldrig skal sige aldrig. Det kan være, at der kommer én til, nu må vi se, griner han.

I dag bor Heick-parret halvdelen af tiden i Skodsborg, nord for København, og den anden halvdel af tiden på landet lidt uden for Malmø. Her har Keld og Hilda bygget et hus, så de kan være tæt på deres datter og svigersøn og børnebørnene Storm og Eliot på 6 og 11 år. Ifølge Keld Heick er det essensen af det gode seniorliv – at have travlt med det arbejde, man elsker, og at være tæt på dem, der betyder mest for én, nemlig børn, svigerbørn og børnebørn. Særligt efter, at svigersønnen på en ferietur til Thailand brækkede nakken og blev delvist lam, har bedsteforældrene stået parat i kulissen.

– Vores svigersøn er heldigvis kommet sig rigtig fint, og har i dag kun lidt problemer med sin højre side. Men vi har været rigtig glade for at kunne hjælpe til, når der har været behov for det, siger Keld Heick og fortæller, at han i øjeblikket bakser med at samle en IKEA-seng til Storm, det mindste af børnebørnene.

De mange timer, der går med at hjælpe familien og med at være ude og spille, ville sikkert kunne tage pusten fra de fleste. Men ikke fra Keld og Hilda Heick. I morgen ringer vækkeuret for eksempel klokken 05.00, og så skal dansktop-parret med flyveren til Venedig. Der skal de underholde på et krydstogtskib på en ugelang sejlads i Middelhavet. Det er ikke noget problem, lyder det fra Keld Heick.

– Når jeg ser mig selv i spejlet kan jeg jo godt se, at jeg ikke er helt ung længere, men indeni føler jeg mig faktisk stadig som en på 25, griner han og fortsætter.

– Der er da visse ting, som jeg er blevet lidt langsommere til. Men ellers er der ikke meget, der har forandret sig. Jeg tror som sagt, at jeg har et godt helbred, fordi jeg er så aktiv, som jeg er.

Men selvom alderen ikke trykker, er der alligevel ting, der har forandret sig. Ting, som han prioriterer anderledes, end da han var yngre.

– Jeg sætter for eksempel mere pris på øjeblikket, end jeg har gjort tidligere. Jeg tror, jeg hviler lidt mere i mig selv og i nuet. Det er ikke bare fremad hele tiden, som da jeg var yngre. Jeg tror, det er noget, der kommer helt naturligt med alderen.

Når Keld Heick endelig har en ledig stund, forsøger han at slappe af med en god bog, men det er ikke altid lige let – heller ikke selvom forfatteren hedder Jan Guillou.

– Jeg holder meget af at læse, men i hverdagene ligger der næsten altid noget arbejde og venter, og så kan jeg have svært ved at koncentrere sig. Det er noget helt andet i ferierne. Der kan jeg virkelig slappe af og blive helt opslugt af en forfatters univers.

Men det univers, Keld Heick pt. er mest opslugt af, står i musikkens og børnebørnenes tegn. Musikken har stort set været der hele hans liv og børnebørnene er kommet til som et ekstra lag på livets store lagkage.

– Familie og musik i en god kombination. Det er i bund og grund det, jeg forstår ved et godt seniorliv, slutter Keld Heick.

Fakta

Keld Heick og musikken

Keld og Hilda blev kærester tilbage i 1961. Dengang var Keld allerede opslugt af musikken, og han fik stor succes med The Donkeys, der i 1965 vandt danmarksmesterskabet i pigtråd. Fra 1978 blev Keld Heick nærmest et fast indslag i Melodi Grand Prix, hvor han gennem tiden både var deltager, tekstforfatter og vært.

Del

Journalist

Frank Ulstrup

Andre artikler