Weekly News

Julens smukkeste traditioner

Ingen jul uden pynt. Men hvad skal vi hænge op i år – og hvad vil holde for evigt? Vi har taget en snak med Nicholas Manville, Head of Design hos Georg Jensen om julens pynt.

Hvad er det særlige ved netop julens pynt?

Det dejlige ved julen er, at folk vender tilbage til nogle af tidligere års og tidligere generationers traditioner. Uanset hvor moderne mennesker de måtte være resten af året. Gensynet med julens farver og motiver som vi har kendt gennem generationer giver en særlig ro. Og selvom der kommer nyheder til hvert år, så har de bedste af dem gerne dybe rødder i klassikerne.

Hvilke farver er julen i år?

Julen har sine klassiske farver, og metaller som guld og sølv er altid et godt valg. Hos Georg Jensen har vi tradition for at kombinere de to metaller. Det gælder også dette års julepynt med temaet ”Engle”. De er tegnet af Alfredo Häberli og fås i flere versioner – alle med forskellige personligheder og dekorative udstansninger, der symboliserer snefnug eller stjernehimlen. Når det gælder valg af farver, har vi i år valgt et mørkblåt bånd, for at understrege temaet.

Hvordan er udviklingen inden for julepynt?

Det er nok de færreste, der køber helt nyt julepynt hvert år. Man supplerer måske med nye farver eller motiver, men generelt er det ofte en god blanding af nyt og gammelt, hjemmelavet og købt, der findes frem i december. Udover pynt fra fingernemme børn og børnebørn, er der også andre samleobjekter. Ikke mindst fra Georg Jensen, der gennem de seneste 30 år har skabt juleglæde med deres smukke ornamenter, der har udviklet sig fra det meget traditionelle til det mere moderne. Alligevel altid med en særlig stil, detaljer og udsøgt håndværk som kendetegn. 

Del

Journalist

Rikke Kokholm

Andre artikler