Weekly News

Golf til OL i Rio 2016

Bliver Danmark repræsenteret med golfspillere i Rio 2016?

Efter studenter-eksamen har jeg endnu en halv snes internationale turneringer i år.

Ikke siden 1904 har golf været en olympisk disciplin, men sporten genoptages nu på olympisk niveau første gang i Rio 2016. Der er dog visse kriterier, der skal opfyldes for at et land kan deltage. Følgende regler er foreslået af International Golf Federation, efter at golf blev genoptaget som olympisk disciplin under IOC's møde i København for nylig. Hvert land kan deltage med to herrer og to damer. Men der er også andre kriterier, der skal være opfyldt af de deltagende. Deltagelsen tager først og fremmest udgangspunkt i ”International Golf Ranking”, som er en liste, der indikerer, hvor hver enkelt spiller ligger, bestemt ud fra deres resultater ved en række i forvejen fastlagte internationale turneringer. Forinden er der afsat en herre- og en dameplads til værtslandet. Herefter er de 15 øverst placerede spillere på listen garanteret plads, dog højst fire fra hver nation. De resterende pladser fordeles fra 16. pladsen og nedefter med maksimalt to herrer og to damer fra hver nation. Der er i alt plads til 60 spillere af hvert køn.

På listen pr. 29. december 2014 fremgår det, at Danmark kvalificerer sig med Thomas Bjørn som nummer 18 på listen og Thorbjørn Olesen på en 32. plads. For damernes vedkommende drejer det sig p.t. om Line Vedel på en 29. plads og Malene Jørgensen på en 38. plads. Men der er lang tid til OL i 2016, og meget kan nå at ske inden, så der er en andre række spillere, der kan risikere at true de fire nævnte spillere i placeringerne.

For damernes vedkommende er der for eksempel det 18-årige talent Emily Pedersen fra Smørum Golf Klub. Hun blev professionel pr. 2. januar i år, og i 2014 blev udnævnt til årets kvindelige golftalent. Emily Pedersen har store forventninger til sine chancer for en plads bag dannebrog under indmarchen til OL i Rio.
– Allerede i 2014 var jeg så heldig at komme med til ungdoms OL i golf, og det har virkelig givet mig lyst til en tur til Rio og konkurrere sammen med de voksne siger Emily Pedersen og fortsætter:
– Lige nu er jeg ved at lægge sidste hånd på en studentereksamen, og indtil da har jeg kun fem turneringer, hvor jeg skal deltage. Efter eksamen står den på 100 procent golf, og målet er naturligvis at komme så højt op på International Golf Ranking listen i 2015 som muligt. Efter studentereksamen har jeg endnu en halv snes internationale turneringer i år. Jeg kører dog et hårdt træningsprogram, og er fast fikseret på OL 2016, siger Emily Pedersen.

Der er dog andre potentielle konkurrenter i Smørum Golfklub, både på dame og på herresiden, som har samme ambitioner som Emily Pedersen, der altså går en spændende tid i møde, hvor en af de store udfordringer er at finde en sponser. De mange turneringer hun nu skal deltage i kræver en del flybilletter, så selvom Emily Pedersen er godt kørende, er der alligevel endnu et stykke vej til de store præmieindtægter.

Del

Journalist

EMP

Andre artikler