Weekly News

Jan Steen holder kokkeskoler for børn og voksne, som er interesserede i superfoods. MOTION

De nye superfoods

Blåbær, ingefær, gojibær, acaibær, chiafrø, hampefrø er bare nogle af de fødevarer, som er blevet kendt som såkaldte superfoods. Listen af de supersunde fødevarer er lang, og interessen voksende. De har alle det til fælles, at de opfattes som ekstra sunde og givende for din krop og indeholder en ekstra stor koncentration af f.eks. vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Kok og medejer af Unikfood, Jan Steen, oplever en stigende interesse for særligt to superfoods:

– Moringatræet indeholder mange vigtige næringsstoffer og kan virke anti-inflammatorisk. Træet vokser i Asien og Afrika og går under navnet livets træ, fordi det tåler tørke og er så spækket med vitaminer, at det bliver omtalt som mirakeltræet, siger han og fortsætter:

– Vi oplever også en stor interesse for Acerola, som er et lille bær fra Syd- og Mellemamerika.

Bæret har et højt indhold af c-vitamin og et højt fiber- og proteinindhold, fortæller Jan Steen, der også holder Kokkeskoler for sundhedsinteresserede børn og voksne, som gerne vil lære at lave sunde og nemme retter med superfoods. Der er også mange gode tips til diabetikere og glutenallergikere.

Del

Journalist

Kirsten Brandenborg

Andre artikler