Weekly News

Clara ville udfordres og blev det på CIS

På Copenhagen International School blev Clara Strømsted ikke bare fagligt udfordret. Hun trådte også ind i et inkluderende internationalt miljø, der åbner dørene til en lang række internationale uddannelser.

17-årige Clara Strømsted indrømmer gerne, at hun er ambitiøs og måske også en lille smule perfektionistisk anlagt.

Sådan har det egentlig altid været, smiler hun, og forklarer at det formentlig var netop de træk, der gjorde, at både folkeskolen og den privatskole hun tidligere gik på, begyndte at kede hende.

– Jeg vil ikke sige noget dårligt om hverken det ene eller det andet sted, men de havde begrænset med ressourcer, og dermed havde de også svært ved at differentiere undervisningen. Resultat var, at det lidt for ofte var laveste fællesnævner, der satte niveauet.

The gold standard of education 

Af samme grund spidsede Clara Strømsted ører, da hun første gang hørte om Copenhagen International School (CIS), der er en af de oprindelige IB-skoler.

Her foregik al undervisning på engelsk, og der var et udpræget fokus på faglighed og personlig udvikling hos den enkelte elev. Derudover ville Clara med sin danske baggrund blive én blandt flere end 80 forskellige nationaliteter på skolen, der har adresse i Københavns Nordhavn.

– Jeg synes virkelig det lød spændende, siger Clara, som kort tid efter blev indskrevet. I dag tre og et halvt år senere går hun stadig på skolen, og følger det såkaldte IB Diploma Programme. 

Programmet svarer formelt til en dansk gymnasial eksamen, dog med den markante forskel, at IB-programmet er internationalt anerkendt, som ”the gold standard of education” og dermed åbner dørene til alverdens uddannelsesinstitutioner.


Socialt og internationalt

Og Clara Strømsted har langtfra fortrudt sit valg dengang. Heller ikke selvom hun netop har overstået en hæsblæsende periode med seks eksaminer på fem dage.

– Nej, det har jeg bestemt ikke, smiler hun. Én ting er jo det faglige niveau og de fremtidsmuligheder, som skolen giver. Noget andet er det sociale miljø og den internationale atmosfære, der er på skolen. Her er du jo ikke låst til en klasse, men følger derimod mange forskellige hold. Det giver en fantastisk variation, og betyder samtidigt, at du lærer rigtig mange mennesker at kende.

Og alene det at være blandt de 930 øvrige elever, der er indskrevet på skolen fra børnehaveniveau til 12. klasse – er en dannelsesrejse i sig selv, fortæller Clara Strømsted. 

Kun omkring en femtedel af eleverne er nemlig danske, mens yderligere 20 procent kommer fra USA og 13 procent fra Storbritannien. De resterende 47 procent kommer fra 84 forskellige lande verden over.

– Det gør jo, at du som en del af din dagligdag får en indsigt i andre kulturer, og dermed også bliver bedre rustet til at klare dig i en international sammenhæng. Det er formentlig også én af grundene til, at en IB-eksamen mange steder er et virkelig stærkt papir, også selvom du måske ikke er elite-student, siger Clara Strømsted.


Holder dig til ilden

På det rent faglige plan følger de IB-studerende syv fag, hvilket er væsentligt færre end på det traditionelle gymnasium. Til gengæld får de ikke deres eksamen, hvis de dumper i bare ét af fagene.

– Det er bestemt udfordrende, men på den anden side er vi her alle sammen fordi vi gerne vil lære noget. Og når skolen samtidig stiller en rigtig god og struktureret undervisning til rådighed, er det egentlig bare skønt, siger hun og peger på et andet element i IB-konceptet.

Frivilligt arbejde

Med til programmet hører nemlig også, at de studerende engagerer sig i en form for frivilligt arbejde. For Claras vedkommende handlede det om fundraising til et børnehjem i Peru, som nogle af de studerende også har besøgt.

– På den måde synes jeg egentlig, at tingene på CIS hænger rigtig godt sammen. Vi lægger rigtig meget energi i at få os en god uddannelse. Men der er også den modvægt, at der skal være tid til at gøre noget for andre, der ikke er så godt stillede. Det er en kombination, jeg rigtig godt kan lide, lyder det fra Clara Strømsted.

Clara Strømsted

Del

Journalist

EMP

Andre artikler